Minitunnit/hevostaitotunnit

Minitunnin kesto on 45 min (ratsastusta n. 20 min). Tunti aloitetaan ratsun hoitoharjoituksilla (harjaus ja varustus ratsastukseen avustajan kanssa). Kun sekä ratsu että ratsastaja ovat valmiita, ratsastetaan ohjatusti yksin tai pienryhmässä tilanteen mukaan joko ulkona kentällä/lähimaastoissa tai maneesissa. Ratsastuksen jälkeen taas hoidetaan sekä ratsu että sen varusteet. Minitunnin tavoitteena on opetella taitoja niin tallissa kuin ratsaillakin; harjaannuttuaan minituntilainen voi jatkaa harrastustaan muilla ratsastuskoulun tunneilla. Minitunteja voivat ohjata henkilökuntamme lisäksi myös opiskelijamme (ratsastuslukio), työharjoittelijamme tai tähtiseuramme NuoriSuomi-hevoskerhonohjaajat.

Minitunnit voidaan toteuttaa joko miniponeilla ja isommilla ratsuilla:

Minitunnit miniponeilla ovat toiminnallisia tunteja pienimmille hevosharrastajille (max.140cm/40kg). Tunnit suunnitellaan lasten kehitysvaiheet huomioiden. Ohjelmassa on ponin hallinnan harjoittelua, maastoretkiä, ratsastusleikkejä sekä paljon muuta mukavaa!

Minitunnit muilla ratsuilla soveltuvat isommillekin harrastajille, myös aikuisille. Näille tunneille voi tulla täysin ilman aiempaa ratsastuskokemusta. Ne soveltuvat yhtä hyvin lajin yksittäiseen kokeilukertaan kuin useamman kerran alkeis-/jatkokurssiksikin.

Minitunnin voi toteuttaa myös ns. hevostaitotuntina, joilloin tunnin sisältö räätälöidään asiakkaan/asiakkaiden mukaan. Hevostaitotunnilla on lähtökohtaisesti käytössä yksi hevonen ja yksi ohjaaja, mutta osallistujia voi olla enemmänkin kuin yksi. Tunti voi sisältää toiveiden mukaan esim. hevosen hoidon harjoittelua tai vaikkapa ratsastusta tukevia harjoituksia minitrampoliineilla/jumppapalloilla.

Minituntihinnat hinnastossa HEVOSTAITO- JA MINITUNNIT KOHDASSA. Voit ostaa myös lyhyemmän tai pidemmän minitunnin, jos haluat.

Minitunnit kausikortilla: tutustu kohtaan Ratsastajalle, kausikortit = http://rautalamminratsastuskeskus.fi/28