Hevosmatkailu

Rautalammin ratsastuskeskuksella järjestetään maastoretkiä ”isoilla” hevosilla. Suurin osa opetushevosistamme ovat tottuneita maastossa liikkujia ja tottuneita myös liikenteeseen. Maastoon lähtee max. 7 ratsukkoa yhtä ohjaajaa kohden.

Ratsastusretkille voi osallistua kun perusratsastustaidot (hevosen hallinta kaikissa askellajeissa) ovat hallinnassa ja ratsastaja hallitsee hevosen kaikissa askellajeissa sekä kentällä, että maastossa. Vinkki: Suomen Ratsastajainliiton maastoratsastusmerkin suorittamalla voit saada dokumentin omista maastoratsastustaidoistasi!

Lyhyille maastoretkille voi päästä avustajan kanssa myös vähemmällä ratsastuskokemuksella. Hevostaito-/minitunti voi suuntautua myös maneesin ja kentän ulkopuolelle! Voit myös kysyä tarjousta omalle ryhmällesi/ideallesi!


Vakuutukset

Ennen maastoratsastukselle osallistumista sinun on hyvä varmistaa vakuutusturvasi. Kattaako vakuutuksesi hevosten kanssa harrastamisen vahingot? Olemme SRL:n hyväksymä ratsastuskoulu, joten kaikki meillä säännöllisesti ratsastavat kuuluvat johonkin SRL:n jäsenseuraan ja ovat vakuutettuja SRL:n seurajäsenyyden kautta. Satunnaisratsastajat on myös vakuutettu SRL:n satunnaisratsastajavakuutuksen kautta.

Suosittelemme kaikille ratsastuksen harrastajille liittymistä SRL:n jäsenseuraan, jonka kautta tulee ratsastajan tapaturmavakuutus joka kattaa hevosten kanssa harrastamisen.