Maastot

Järjestämme pääasiassa yhden, puolentoista tai noin kahden tunnin maastoratsastustunteja. Lyhyemmillä (1 h tai vähemmän) maastoratsastuksilla pysyttelemme ratsastusreiteillä tallin läheisyydessä, pidemmillä retkillä (alk 1,5 h) ehdimme hyödyntää hieman kaukaisempiakin reittejä niin, että pääsemme kiertämään mukavan lenkin "vuoren" yli, eikä tarvitse ratsastaa vain lähipuskissa edestakaisin. =)

Kausikorttituntilaisille järjestämme maastoja ryhmän toiveiden mukaan kausikorttituntien hinnalla.

Myös muut ratsastajat ovat tervetulleita maastoratsastuksillemme, mutta kaikkien turvallisuuden vuoksi haluamme varmistua ratsastajan taitotasosta ja tavasta toimia ensin maneesissa/kentällä. Jos siis haluat mukaan maastoihimme, paras tapa on varata ensin "normaali" ratsastustunti, jossa tutustumme toisiimme ennen seinien/aitojen sisäpuolelta poistumista.

Maastojen hinnat:

1h = 35 € /1 kerta kausikortista

1,5 h = 52,50 €/1,5 kertaa kausikortista

n. 2h = 70 € /2 kertaa kausikortista

varaa info@rautalamminratsastuskeskus.fi tai 0400 507189

Vanhat asiakkaat voivat varata maaston suoraan kalenteristamme


MAASTORETKELLE VALMISTAUTUMINEN

- Ratsastajan taitotaso vähintään vahva perusmerkki: kaikissa askellajeissa pitää osata ratsastaa turvallisesti ja hallitusti kentällä/maneesissa, ennenkuin maastoretkelle lähdetään, vaikka maastossa ei laukkaa mentäisikään.

- Varaa aikaa ratsun varustukseen ja huoltoon vähintään puoli tuntia ennen ja jälkeen maastoretken.

- Käy juomassa ja pissillä ennen retkeä, ettei yllätä jano tai puskapissi kesken puskailun.

- Pukeudu säähän sopivaan ratsastusvaatetukseen. Maastossa ollaan ulkona... Muista myös turvaliivi (ei pakollinen, mutta suositeltava) ja heijastinliivi. Molemmat saat lainaan tallilta.

- Maastoon hevosille ei pueta suojia jalkaan, kun ne kuitenkin kastuvat ja mönjääntyvät ja siten mahdollisesti hankaavat jaloissa.

- Kuuntele tarkasti ohjaajan ohjeet ja keskity ratsastukseen. Kun maastossa on useampi ratsukko jonossa, ohjeiden anto hoidetaan kaiuttamalla. Ethän aiheuta rikkinäistä puhelinta.

- Puhelimesta puheen ollen, oma känny voi olla mukana retkellä, kunhan se on äänettömällä eikä häiritse ratsastusta.