Retket

Kotaretkellä liikumme ratsastuskeskuksen ”lähireiteillä” joita on n. 60km. Kotaretki on puolipäivävaellus, jolla ratsastetaan n. 20km matka riippuen ryhmän tasosta ja tietysti ratsastusvauhdista. Alkuopastuksen jälkeen laitamme hevoset yhdessä vaelluskuntoon ja lähdemme ratsastamaan vaihteleviin maastoihin. Noin kahden tunnin ratsastuksen jälkeen pysähdymme kodalle nauttimaan retkieväät (omat eväät mukaan, "talon puolesta" tarjolla nuotiolla paistetut letut ja kahvit/teet). Tauon jälkeen lähdemme ratsastamaan kohti ratsastuskeskusta. Paluumatka kestää noin tunnin verran. Tallille tultuamme hoidamme yhdessä hevoset. Kotaretken yhteiskesto noin 4 tuntia.

Kotaretki-paketti 100€/henkilö

Puolipäivävaelluksille voi osallistua ratsastusta harrastaneet henkilöt jotka hallitsevat hevosen maastossa kaikissa askellajeissa.


Ilmoittaudu mukaan info@rautalamminratsastuskeskus.fi tai 0400 507189

Vanhat asiakkaamme voivat ilmoittautua retkelle suoraan kalenteriimme.


KOTARETKELLE VALMISTAUTUMINEN

- Ratsastajan taitotaso vähintään vahva perusmerkki: kaikissa askellajeissa pitää osata ratsastaa turvallisesti ja hallitusti kentällä/maneesissa, ennenkuin maastoretkelle lähdetään, vaikka maastossa ei laukkaa mentäisikään.

- Varaa aikaa ratsun varustukseen ja huoltoon vähintään puoli tuntia ennen ja jälkeen maastoretken.

- Käy juomassa ja pissillä ennen retkeä, ettei yllätä jano tai puskapissi kesken puskailun. Toki kodalla on puucee, mutta sinne on kuitenkin vähän matkaa.

- Pukeudu säähän sopivaan ratsastusvaatetukseen. Maastossa ollaan ulkona... Muista myös turvaliivi (ei pakollinen, mutta suositeltava) ja heijastinliivi. Molemmat saat lainaan tallilta.

- Maastoon hevosille ei pueta suojia jalkaan, kun ne kuitenkin kastuvat ja mönjääntyvät ja siten mahdollisesti hankaavat jaloissa.

- Kuuntele tarkasti ohjaajan ohjeet ja keskity ratsastukseen. Kun maastossa on useampi ratsukko jonossa, ohjeiden anto hoidetaan kaiuttamalla. Ethän aiheuta rikkinäistä puhelinta.

- Puhelimesta puheen ollen, oma känny voi olla mukana retkellä, kunhan se on äänettömällä eikä häiritse ratsastusta.

- Ja sitten ne retkieväät: Kodalla sytytämme nuotion, jossa voi kärventää haluamiaan eväitä (esim. makkara, soijanakki, juustovoileipä...). "Talon puolesta" teetä/kahvia ja lettuja. Omat evääsi juomapulloineen on hyvä pakata niin, että ne kulkevat riittävän hygienisinä ohjaajan repussa/satulalaukuissa. Ja toki niiden kokokin on hyvä pitää maltillisena. Eväät voi antaa ohjaajalle ennen retkeä, hän huolehtii ne kodalle tavalla tai toisella... =)