Ratsastustunneistamme

Tälle sivulle päivitämme tietoa meillä pidettävistä ratsastustunneista ja periaatteista ratsastuksen opetuksemme taustalta.

Järjestämme ratsastustunteja Savon ammatti- ja aikuisopiston opiskelijoille, Rautalammin ratsastuslukion opiskelijoille sekä muille ratsastuksen harrastajille.

Sakkyn opiskelijoiden tunnit ovat heidän lukujärjestyksiensä mukaisesti, sovituilla viikoilla, normaalisti klo 9-15 välisenä aikana. Näillä viikoilla voimme joutua perumaan muita iltatunteja, mikäli hevosten työpäivät muodostuvat liian pitkiksi ja raskaiksi. Näistä peruutuksista kerromme asiakkaillemme henkilökohtaisesti tai lukion tuntien ollessa kyseessä, lukion info-telkkarin/Wilman tms. kautta.

Lukion opiskelijat ratsastavat yhden tai useamman tunnin viikossa. Lukion maksamia kursseja on 6 (yksi kurssi on 30 oppituntia eli 30 x 45 min eli 22,5 tunnin tuntia). Tunnit ovat ma-pe pääasiassa klo 15.30-20 välisenä aikana. Kursseja voi ratsastaa myös vähemmän. Jokainen ratsastuslukiolainen kuitenkin sitoutuu ratsastamaan loppuun aloittamansa kurssin. On myös mahdollista ratsastaa kurssit nopeammin loppuun (esim. 3 tuntia viikossa), kunhan tästä sovitaan erikseen lukion rehtorin kanssa. Lisää ratsastuksia lukiolaiset saavat ostaa heille alennetuilla hinnoilla.

Tunneilla ratsastetaan tunnin aiheen sekä tuntilaisten tason ja tavoitteiden mukaisia harjoituksia. Vakiotunneilla ryhmät ovat sekaryhmiä (voi olla esteitä, koulua, puomeja...), kouluryhmiä tai esteryhmiä. Esteryhmissä voi olla myös puomiharjoituksia ja vähintään kerran kauden aikana myös kouluharjoituksia. Myös kouluryhmissä voidaan mennä puomiharjoituksia ja vähintään kerran kauden aikana myös kevyen istunnan harjoituksia tai vaikka ratsastusleikkejä. Ryhmätuntien normaali ryhmäkoko meillä on 7 ratsukkoa, mutta ratsukoita voi satunnaisesti olla max. 9.

...jatkoa seuraa...