NUORISOTOIMINTA

ITR:n nuorisotoiminta on aktiivista ja monipuolista, iso kiitos tästä kuuluu Rautalammin lukion http://rautalamminlukio.fi/ ratsastuslinjalaisille sekä tietenkin myös muulle aktiiviselle nuorisollemme.

Nuorisotoiminta alkoi vuonna 2004 Nuorisokubitoiminnalla, jonka perustana olivat nuorten klubilaisten ideat ja toiveet ja varsinainen aktiviteettien toteutuskin tapahtui nuorison organisoimana. Nuorisoklubitoimintaa tutoroi nuorten akatemian tutor ja nuorisotyöntekijä Piia Nissinen. Nykyinen nuorisotoiminta pohjautuu Nuorisoklubin käytäntöihin, mutta muuttaa muotoaan ajan, tarpeiden ja toiveiden mukaan. Nuorisotoiminta on edelleen tarkoitettu yli 12-vuotiaille nuorille, mutta toiminnasta ei rajata ketään pois pelkän iän perusteella.

Tämän päivän nuorison toimintaa ovat mm. valmennuksiin, kilpailuihin ja tapahtumiin osallistuminen niin järjestämisessä kuin osallistumisessakin. Lisäksi nuoriso on mukana hoitohevostoiminnassa, lajikokeiluissa, kuntohaasteissa yms. Seuramme hallituksessa on aina mukana myös nuorisojäseniä. Nuoret harjoittelevat vastuunottoa tallin/seuran ammattihenkilökunnan alaisuudessa, ja toteuttavat valvottuina myös omia projektejaan esim. lukion seuratoiminta-kurssilla ja yrittäminen ratsastuskoulussa-kurssilla. Nuoret ovat osallistuneet aktiivisesti ITR:ää edustaen myös alueellisiin/kansallisiin seuratapaamisiin.

Nuorisolle on järjestetty itse/yhteistahojen kanssa mm. hevoskerhonohjaajakoulutuksia, equipe-koulutuksia sekä kannustettu osallistumaan SRL:n toimihenkilökoulutuksiin.